Koelwater

Vaak wordt de impact die de efficiëntie van verdampingskoelapparatuur kan hebben op de winst, over het hoofd gezien.

Zelfs een marginale verbetering van de efficiëntie van verdampingskoelapparatuur, warmtewisselaars en koelmachines kunnen aanzienlijke besparingen opleveren gedurende de levensduur van het koelsysteem. Het verbeteren van de waterkwaliteit in het koelcircuit is een eenvoudige en kosteneffectieve methode om efficiëntiewinsten te realiseren.

In verdampingskoelsystemen wordt vuil in de lucht zoals slib meegesleurd in de vloeistofstroom. Vervuild suppletiewater kan ook bijdragen aan de opbouw van verontreinigingen. Andere problemen kunnen zich voordoen door kalkaanslag die zich ophoopt en in de toren afschilfert, chemische restanten en algen die in het circulatiewater kunnen ophopen en vervuilen. Dit zijn slechts enkele bronnen van ongewenste verontreinigingen die zich in de loop van de tijd kunnen ophopen en tot een slechte waterkwaliteit kunnen leiden.

Daarom is een mechanisch filtersysteem en een eventuele desinfectie stap dat specifiek is afgestemd op de installatie om een ​​hoge waterkwaliteit te garanderen. Beide zijn belangrijk om het water in een koelsysteem effectief te behandelen. Een goede behandeling van water in een koelsysteem leidt tot kostenbesparingen en hogere efficiëntie.

 

Belangrijkste voordelen:

 

Verminderd energieverbruik

Zo weinig als een 1/10 mm vuil-laag, kalkaanslag of biologische afzettingen op warmteoverdrachtoppervlakken, resulteert in een verlies aan koeltorenefficiëntie, waardoor de energiekosten stijgen.

Verbeterde chemische prestaties

Vuil water vereist meer chemicaliën om te behandelen dan schoon water omdat een opeenhoping van vaste verontreinigingen een buffer vormt die de effecten van behandelingschemicaliën vermindert. Extra chemicaliën zijn dan nodig.

Lagere onderhoudskosten

Het vaak spuien van een koeltoren en het verwijderen van aanslag en bezinksel, verhoogt de arbeidsbehoefte en resulteert in extra kosten. Ook door het verloren water in het systeem te vervangen en extra chemicaliën te moeten doseren.

Verbeterde productiviteit en minder stilstand

Vervuiling van een koelsysteem vertraagt ​​de productie omdat machines niet efficiënt kunnen draaien.

Beheersing van biologische groei die tot gezondheidsproblemen kan leiden

Legionella, bacteriën die gedijen in slecht onderhouden koeltorenomgevingen, is het bijzonder belangrijk om het te bestrijden omdat het aanzienlijke gezondheidsrisico's met zich meebrengt.

Deze pagina delen:

Vraag informatie aan

Wij bieden een volledige reeks producten & diensten aan die speciaal kunnen worden afgestemd op uw wensen en voorkeuren. Denk aan Power Filtration als een uitbreiding op uw mogelijkheden, die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen met de grootste zorg voor uw budget en tijd.

Informatie aanvragen »